Student Kita utk OUM Learner Connexxion


Koleksi Kartun yang keudara secara online di Open University Learner Connexxion


Anda boleh layarinya di alamat http://lc.oum.edu.my/2007/issue27/index.php



boleh dibaca dipautan

http://lc.oum.edu.my/2008/issue38/index.php

didalam kolum cartoon connexion atau terus ke pautan

http://lc.oum.edu.my/include/cartoon/album/2008/issue38/


link ke kartun ini

http://lc.oum.edu.my/include/cartoon/album/2008/issue40/

Tema kartun ni sebenarnya untuk membakar semangat pada semua orang supaya tak usah berhenti dari belajar kerana pembelajaran itu adalah sepanjang hayat iaitu selagi nyawa masih dibadan kita masih boleh belajar dan diajar sedangkan kalau nafas dah kat kerongkong pun orang masih ajar kita iaitu mengajar kita untuk mengucap.


Jadi saya menyeru kepada semua orang dan yang bukan orang tapi boleh membaca blog ini supaya belajar dan menuntut ilmu tak kira lah ilmu terbang sekalipun mana tau boleh sampai ke stesen angkasa lepas pulak nanti . Tak kira ilmu apa sekalipun yang penting ianya tidak menyimpang atau menyebabkan kita duduk disimpang (menganggur) atau yang sesat dan menyesatkan.

Rasulullah juga pernah bersabda "Tuntutlah ilmu biarpun sampai ke Negeri China"

Itu sebenarnya merupakan kata-kata motivasi buat semua umatnya supaya terus berilmu dan menuntut ilmu.

Post a Comment

Need Design? Contact Us NOW!

Need Design? Contact Us NOW!

Popular posts from this blog

Clip Art: Kategori Sukan

Langkah-langkah dalam Proses Rekabentuk Grafik: