Posts

Showing posts from October, 2007

Sang Arjuna Tapa

Image
Mampukah Sang Arjuna terus bertahan dengan segala dugaan dan cubaan yang hadir. Berjayakah beliau menghadapinya dengan tenang dan tabah? Atau berputus asakah beliau?



















Karya Ijoi

Image
Berikut adalah bagaimana ijoi menghasilkan kartun berikut original cartoon

published cartoon


Anda boleh layarinya di alamat http://lc.oum.edu.my/2007/issue27/index.php


The Making of




Memula kartun dilukis diatas kertas dengan pensel,
pastu di ink kan
background dia pulak di scan dari booklet Oum
Pastu kartun tersebut di kaler satu persatu layer by layer



pastu background yang discan tadi di manipulasi pastu cantumkan pastu masukkan dialog pastu siap. pastu hantar pastu disiarkan pastu dibayar pastu makan pasta



Mat Lanchut

Image
Kisah seorang jejaka yang main redah dan menonong aje dalam hidupnya. Dia hidup sendirian dan sebatang karat. Dia ni memang lurus bendul, bendul pun tak lurus macam dia.Bukan dia taknak kawan dengan orang, cuma orang aje tak berapa nak kawan dengan dia. Dia tak kisah apa orang nak kata, lagipun dia sendiri pun tak kata orang.Janji dia happy dengan cara hidupnya sendiri.





BOB N BOY

Image
Telatah 2 orang rakan karib dalam menempuhi kehidupan di dunia yang fana ni. Diorang ni punyalah baik hinggakan segalanya sama. Dari minuman kegemaran, warna kegemaran hinggalah awek kegemaran. Pendek kata segalanya sama cuma karekter je berbeza , yang si Boy nampak aje keding cam lemah je tapi begitu agresif dan hyper aktif, berbeza pulak dengan si Bob yang gempal dan nampak gagah perkasa tetapi dalamannya adalah selembut sutera, amat lah baik hatinya walau muka nampak ganas. Persamaan dan perbezaan inilah yang mewujudkan persefahaman serta merapatkan mereka berdua











Need Design? Contact Us NOW!

Need Design? Contact Us NOW!