Posts

Showing posts from January, 2014

Aku, Emas dan Dinar

Image

Idola dan Role Model terhebat sepanjang zaman

Idola:An idol can be defined as an image or other material object representing a deity to which religious worship is addressed or any person or thing regarded with blind admiration, adoration, or devotion(dipetik dari wikipedia) Nak terjemahke?
Secara ringkasnya idola bermaksud sesuatu atau seseorang yang disanjung atau disembah Kita cepat kagum dengan kehebatan, kepopularan, atau kehandalan seseorang tak kiralah artis ke, pemain bola sepak ke, pemain tenis ke, pemimpin ke ,sehingga kita tergila-gila dan terikut-ikut dengan tingkahlaku, gaya pemakaian dan segala-galanya tentang beliau. Kita pun berusaha meniru mereka-mereka itu dengan harapan kita akan menjadi mereka. Kekaguman yang membawa kepada penyanjungan terhadap seseorang dinamakan idola. Bila kita mengidolakan Maradona kita pun mulalah menggelecek laksana maradona. Kita mula membayangkan kita ni maradona. Lepastu member pun menyokong dengan menggelarkan kita maradona maka bertambah kembanglah kita.
Tapi sayang orang yang k…

Sedutan dari komik motivasi yang bakal terbit berjudul Sekilas Kehidupan

Image
Assalamualaikum dalam salam sejahtera.

Kehadapan semua pembaca yang dah lama tak baca blog ini kerana dah lama saya  tak mengepos.

Dah 2014. Tak lama lagi komik motivasi koliborasi Dr Luv dan ijoi akan menyerang toko toko buku utama negara.  Ini antara babak yang sempat disedut  dari komik motivasi tersebut, nak tahu apa cerita sebenarnya nantikan kemunculannya tak lama lagi.InshaAllah... Bersama ini disertakan rekabentuk penanda buku berkalender khas untuk anda, boleh dicetak dan dipotong tapi kalau nak yang ori dapatkannya didalam komik itu nanti.

Sekian terima kasih

Yang benar

Ijoi




Post by Ijoi Reka.







Need Design? Contact Us NOW!

Need Design? Contact Us NOW!