Posts

Showing posts from April, 2010

Top 6: Kemanakah Kekayaan dan Harta Dibelanjakan

Image
Sebelum ini kita telah dibawa melihat cara-cara paling popular untuk mengkayakan diri, kali ini Top 6 akan membawa anda menyelami kelubuk hartawan, kayawan dan jutawan tentang kemanakah harta yang mereka berjaya kumpulkan tak kiralah melalui jalan apa sekalipun di belanjakan . Apa yang bakal anda baca mungkin agak mengejutkan tapi ia adalah realiti kehidupan walaupun bukanlah kesemua parawan ini menggunakan harta begini tetapi kebanyakkannya lah. Menurut bancian dan kajian yang telah dijalankan oleh krew Top 6 kebanyakkan parawan ini telah membelanjakan kekayaan mereka seperti berikut

Ditempat Ke Enam
Pergi menunaikan Umrah atau Haji dan mensyukuri akan kekayaan yang dipinjamkan kepada mereka. Alhamdulillah.Tapi ada jugak yang pergi dengan pakej yang ekslusif, mahal dan mewah. Tak salah pun kerana mereka mampu ,Cuma tak sampailah intipati sebenarnya, untuk merasai bahawa manusia itu sama tiada pangkat atau darjat yang memisahkan.


Ditempat Ke Lima
Membuat Amal Jariah dengan menderma kepada…

Student Kita

Image

Student Kita utk OUM Learner Connexxion

Image
Koleksi Kartun yang keudara secara online di Open University Learner Connexxion

Anda boleh layarinya di alamat http://lc.oum.edu.my/2007/issue27/index.php



boleh dibaca dipautanhttp://lc.oum.edu.my/2008/issue38/index.phpdidalam kolum cartoon connexion atau terus ke pautanhttp://lc.oum.edu.my/include/cartoon/album/2008/issue38/
link ke kartun inihttp://lc.oum.edu.my/include/cartoon/album/2008/issue40/

Tema kartun ni sebenarnya untuk membakar semangat pada semua orang supaya tak usah berhenti dari belajar kerana pembelajaran itu adalah sepanjang hayat iaitu selagi nyawa masih dibadan kita masih boleh belajar dan diajar sedangkan kalau nafas dah kat kerongkong pun orang masih ajar kita iaitu mengajar kita untuk mengucap.


Jadi saya menyeru kepada semua orang dan yang bukan orang tapi boleh membaca blog ini supaya belajar dan menuntut ilmu tak kira lah ilmu terbang sekalipun mana tau boleh sampai ke stesen angkasa lepas pulak nanti . Tak kira ilmu apa sekalipun yang penting ianya tidak menyimpan…

Need Design? Contact Us NOW!

Need Design? Contact Us NOW!