Posts

Showing posts from November, 2011

Contengan, lakaran dan dakwatan : Subtitle Afrikaans “Graffiti, sketse en ink”

Image
Aku suka menconteng, aku gemar melakar, aku seronok mendakwat.
subtitle:german
(Ich mag zu kritzeln, ich zu skizzieren, wie genoss ich die Tinte) Ada hati nak melukis komik tapi tak berkesempatan. subtitle :french (C'est le cœur dessiner des BD, mais pas  un hasard.)


Bukan mudah dan senang nak melukis  tapi jangan putus asa.
subtitle:spanish No es sencillo y fácil de sacar, pero no quiere darse por vencido.

Perlu berusaha bak kata  pepatah:
Subtitle:Italy
Dovrebbe funzionare come si suol dire
"e-Commerce" means
Electronic Commerce is the exchange of goods and services for payment made between the Cardholder and Merchant when all of the transactions are performed via electronic communications.
Subtitle:Korean
"전자 상거래"은 전자 상거래는 거래의 모든 전자 통신을 통해 수행하는 경우 카드 소지자와 상인 사이에 만들어진 지불에 대한 상품과 서비스의 교환을 의미합니다.


Apa yang aku merapu ni hahh
subtitle:Portuguese
O que eu estou falando bobagem Postado hahh
Mberrrrrkkkkkkkkkk
Subtitle :Ayam
Cluck cluck kukkk kukkk ooerkk puihh .

Peralatan yang perlu dibawa untuk masuk hutan bagi aktiviti Team Building yang berlangsung hanya satu hari satu malam

Image
Seronok tengok gelagat para peserta ni sebenarnya  mana taknya dalam ramai-ramai tu bukan semua pernah atau ada pengalaman bercamping masuk hutan keluar hutan tu yang habis segala benda diangkutnya. Yang bawak lap top pun ramai padahal bila dah masuk dalam hutan mana nak dicucukkan chargernya pastu bila pulak masanya nak mengadap laptop tu  kerana sibuk dengan pelbagai aktiviti yang disusun aturkan.  Yang kaum wanita pulak ada yang  tak tinggal peralatan mekapnya bila pulak masanya nak melaram.   Dalam hutan pun nak bermekap sakan, pelikkan tu. Bila dah berpeluh buat jungle tracking muka pun jadi compang camping bercampur aduk mekap dan peluh.  Nasib baik tak disuruh bawak kemah kerana telah disediakan oleh penganjur kalau tidak pelbagai bentuk kemah akan dibawa dari kemah kecik sampai kemah kencuri kawin dibawanya.

Lakaran Mengisi Ruang-ruang kehidupan

Image
Layan gak menconteng guna tablet sambil mendengar mp3. Tak hingat keadaan sekeliling . Lupa pada segala masalah kehidupan. Lupa pada segalanya. Bukan pelupa tapi saja-saja melupakan sejenak. Aku selalu berharap yang amat sangat supaya aku jangan pernah lupa padaNya.Kerana Dia sesaat pun tak pernah melupakan aku, andai sedetik Dia melupakan aku tiadalah aku….

Dan janganlah kamu menjadi seperti orang-orang yang telah melupakan (perintah-perintah) Allah, lalu Allah menjadikan mereka melupakan (amal-amal yang baik untuk menyelamatkan) diri mereka. Mereka itulah orang-orang yang fasiq (derhaka)
Al Hasyr ayat 19

Kem Bina Pasukan

Image
Team Building tu makin hampir tiba dan aku makin sibuk berkempen untuk tarik minat diorang ni.  Maka aku pun diarahkan mendesign  T shirt Team Building.  Seronok sebenarnya team building ni aku memang suka masuk hutan ni tapi tu dulu masa bujang . Sekarang ni berdebar pulak nak masuk hutan balik mana taknya sejak berumah tangga dan beranak pinak ni dah lama tak berkecimpung dengan aktiviti hutan-hutan ni kalau ada pun takat hutan belakang rumah kat kampung. Tidur makan dalam hutan rimba  hujan tropika dah lama tak buat. Rasa teruja pulak nak masuk hutan ni. Geng-geng hutan aku dulu pun semua dah jadi macam aku tu yang dah takde geng nak keluar masuk hutan. 


Asalnya aku nak lukis kartun dah siap lakar pastu tetiba jadi maleh pasal kebizian menjengukkan dirinya lantas aku pun menyuruh member duduk depan aku dan mengklik butang pada henpon dan ambil foto mereka dan manipulasi foto tersebut hingga jadi macam kartun dan berapa banyak dan daaaaa 




Need Design? Contact Us NOW!

Need Design? Contact Us NOW!