Ijoi Reka: Graphic Department

Jumaat, Mei 28, 2010

Mata, Hati & Telinga


Cantik....indah...semuanya sekejap je...akan pudar ditelan masa..takde kecantikan dan keindahan yang kekal..jika ianya dinilai dari sudut pandangan semata-mata. Keindahan yang memukau hanyalah mainan mata.Mata tertipu dengan kecantikan..mata terpedaya dengan keindahan..Apa yang ada pada keindahan..apa iyang indah pada kecantikan..malahan tiada apa pun yang kekal melainkan Yang Maha Kekal. Nilailah dengan hati... Pandanglah dengan Mata...dan Dengarlah dengan telinga... ....Hati ,Mata ,Telinga ..Tiga pemberian yang mencampakkan si pemakai ke Jahanam....
Dan sesungguhnya Kami jadikan untuk isi neraka Jahannam kebanyakan dari jin dan manusia, mereka mempunyai hati, tetapi tidak digunakanuntuk memahami (ayat-ayat Allah) dan mereka mempunyai mata tetapi tidak digunakan untuk melihat (tanda-tanda kekuasaan Allah), dan mereka mempunyai telinga tetapi tidak digunakan untuk mendengar(ayat-ayat Allah). Mereka itu sebagai binatang ternak, bahkan mereka lebih sesat. Mereka itulah orang-orang yang lalai." (al-A’raf: 179)
Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Perhatian

SEGALA YANG TERKANDUNG , TERKUMPUL DAN TERHIMPUN DI DALAM BLOG INI MERUPAKAN HASIL KERAHAN DAN PERAHAN AIR OTAK PELUKIS SENDIRI.ADALAH DIMAKLUMKAN JUGA SAYA SEBAGAI PENULIS,PELUKIS DAN PEREKA BLOG INI MENGAKU TIDAK PERNAH MENJALANKAN KEGIATAN SEPERTI PLAGIAT, TERGELIAT, MENIRU, MENIPU, MEMFOTOKOPI ATAU MENCURI HASIL KARYA SESIAPA JUA DIDUNIA DAN DI BIMA SAKTI INI.
Segala yang terkandung dan tercerita juga tiada kena mengena dengan sesiapa jua walau sebesar zarah. Kalau terkena jugak saya memohon maaf zahir dan batin serta Selamat Hari Raya.
SEKIAN
IJOI
KARTUNIS BAWAH TANAH