Ijoi Reka: Graphic Department

Selasa, Februari 28, 2012

Top Sellers Hot Selling ProductsTop Sellers Hot Selling Products , Top Seller Hot verkaufte Produkte, Penjual Top Hot Menjual Produk


Aku suka berjalan nak melihat gelagat orang. Ada sekali tu seorang penjual lelaki (salesman) menghampiri aku dan mula mengeluarkan satu produk, aku tak berkenan lantas menolak, kemudian dia keluar satu lagi produk lain pun aku kata tak mahu pastu dia keluar produk lain pulak pun aku kata tak mahu pastu dia keluar produk lain pulak  pun aku kata tak mahu pastu dia keluar produk lain pulak  pun aku kata tak mahu pastu dia keluar produk lain pulak. Begitu bersungguh encik penjual lelaki itu. Aku kagum sebenarnya dengan kemampuan encik itu bertutur dengan laju malah lebih laju dari keretapi peluru di Jepun lancar petah dan takde sesangkut walau sesaat pun. Encik itu memang handal berkata-kata dan berusaha tanpa segan,silu dan jemu. Untuk encik itu aku nak cadangkan supaya terus mendisplay kesemua produknya dengan sekali tunjuk tanpa perlu membongkar beg sampai 10 - 15 kali semata-mata untuk mengenalkan produknya. Buat macam dalam kartun diatas.
Kan mudah dengan sekali tunjuk bakal pelanggan sudah dapat melihat semua produk yang hendak dijualnya.

Sekian wassalam

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Perhatian

SEGALA YANG TERKANDUNG , TERKUMPUL DAN TERHIMPUN DI DALAM BLOG INI MERUPAKAN HASIL KERAHAN DAN PERAHAN AIR OTAK PELUKIS SENDIRI.ADALAH DIMAKLUMKAN JUGA SAYA SEBAGAI PENULIS,PELUKIS DAN PEREKA BLOG INI MENGAKU TIDAK PERNAH MENJALANKAN KEGIATAN SEPERTI PLAGIAT, TERGELIAT, MENIRU, MENIPU, MEMFOTOKOPI ATAU MENCURI HASIL KARYA SESIAPA JUA DIDUNIA DAN DI BIMA SAKTI INI.
Segala yang terkandung dan tercerita juga tiada kena mengena dengan sesiapa jua walau sebesar zarah. Kalau terkena jugak saya memohon maaf zahir dan batin serta Selamat Hari Raya.
SEKIAN
IJOI
KARTUNIS BAWAH TANAH