Ijoi Reka: Graphic Department

Jumaat, Oktober 19, 2012

Senyum vs Stress
smile, sonreír, glimlag,irribarre,усмивка,glimlach,úsměv,naeratus,ngiti,hymy,sourire,Lächeln,sorriso,χαμόγελο,sonrisa,gülümseme,посмішка,


Bila aku rasa down  atau  stress dll aku akan cakar senyuman sampai aku tersenyum.
Cubalah pasti anda akan tersenyum kerana senyuman itu berjangkit. Senyum juga merupakan satu sedekah. Sedekah yang paling mudah sekali. Cubalah senyum...


Senyum

Senyum seindah suria
Yang membawa cahya
Senyumlah dari hati
Duniamu berseri

Senyum umpama titian
Dalam kehidupan
Kau tersenyum ku tersenyum
Kemesraan menguntum

Senyum... kepada semua
Senyumanmu amatlah berharga
Senyum... membahagiakan
Dengan senyuman terjalinlah
Ikatan...

source:http://www.liriklagu.com/liriklagu_s/Senyum.html

ps: sambil senyum tu berzikirlah sekali baru datang ketenangan kerana dengan mengingati Allah hati akan menjadi tenang. Cubalah  kalau senyum pun gagal redakan stress cubalah solat 2 rakaat Insyaallah.

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Perhatian

SEGALA YANG TERKANDUNG , TERKUMPUL DAN TERHIMPUN DI DALAM BLOG INI MERUPAKAN HASIL KERAHAN DAN PERAHAN AIR OTAK PELUKIS SENDIRI.ADALAH DIMAKLUMKAN JUGA SAYA SEBAGAI PENULIS,PELUKIS DAN PEREKA BLOG INI MENGAKU TIDAK PERNAH MENJALANKAN KEGIATAN SEPERTI PLAGIAT, TERGELIAT, MENIRU, MENIPU, MEMFOTOKOPI ATAU MENCURI HASIL KARYA SESIAPA JUA DIDUNIA DAN DI BIMA SAKTI INI.
Segala yang terkandung dan tercerita juga tiada kena mengena dengan sesiapa jua walau sebesar zarah. Kalau terkena jugak saya memohon maaf zahir dan batin serta Selamat Hari Raya.
SEKIAN
IJOI
KARTUNIS BAWAH TANAH