Ijoi Reka: Graphic Department

Isnin, Disember 31, 2012

Craquelure

Apa Craquelure ni? sejenis kuih cakoi ke? atau adik beradik Char Kue Tiau?

Craquelure ni sebenarnya tekstur yang terhasil dari rekahan permukaan sesuatu material misalnya cat pada dinding atau lukisan mahupun tanah yang kering kontang. 

Saja aku tampalkan kat sini antara corak rekahan yang telah aku reka dan gunakan sepanjang 2012 sebagai kenangan.

Kebanyakannnya aku gunakan sebagai latarbelakang untuk menghiasi rekabentuk visual seperti poster, bunting, backdrop,flyer, banner dan banyak lagi. Ia juga boleh digunakan sebagai filter untuk tambah efek pada foto anda. Kalau berminat salin atau muat turun dan gunakanlah sebagai latar belakang blog, laman sesawang atau apa sahaja rekaan anda mengikut kreativiti  jemala anda.

Baru Selamat Tahun 2013. 
Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Perhatian

SEGALA YANG TERKANDUNG , TERKUMPUL DAN TERHIMPUN DI DALAM BLOG INI MERUPAKAN HASIL KERAHAN DAN PERAHAN AIR OTAK PELUKIS SENDIRI.ADALAH DIMAKLUMKAN JUGA SAYA SEBAGAI PENULIS,PELUKIS DAN PEREKA BLOG INI MENGAKU TIDAK PERNAH MENJALANKAN KEGIATAN SEPERTI PLAGIAT, TERGELIAT, MENIRU, MENIPU, MEMFOTOKOPI ATAU MENCURI HASIL KARYA SESIAPA JUA DIDUNIA DAN DI BIMA SAKTI INI.
Segala yang terkandung dan tercerita juga tiada kena mengena dengan sesiapa jua walau sebesar zarah. Kalau terkena jugak saya memohon maaf zahir dan batin serta Selamat Hari Raya.
SEKIAN
IJOI
KARTUNIS BAWAH TANAH