Ijoi Reka: Graphic Department

Jumaat, Jun 06, 2014

Caricature

Sebelum ini memang jarang aku buat karikatur kerana tak berapa pandai pasal bila lukis aje tak sama dengan tuannya. Tapi kerana tidak mahu menghampakan permintaan sekeliling aku pun mencuba ialah orang semua ingat bila boleh melukis maka bolehlah lukis potret atau karikatur. Terus terang aku tak pandai dan bukan kepakaran aku. Ni pun antara karikatur yang sempat aku belasah.  Mohon maaf jika tak berapa nak menjadi, saja cuba cuba, cuba cuba pun masyuk... Alhamdulillah.

Karikatur ini semua dibuat secara digital guna Photoshop aje.  Kebanyakan karikatur ini dimuat naikkan kedalam facebook mereka-mereka tersebut.  Kalau anda nak karikatur boleh pm saya atau emel saya. Caj? Boleh runding...Insya Allah saya boleh tolong manalah tahu nak guna karikatur untuk kempen ke,  kawin ke, birthday ke atau nak bagi awek ke, makwe ke, bakal bapak mertua ke atau untuk simpanan sendiri ke atau  apa saja yang anda rasa anda nak buat dengan karikatur anda.


Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Perhatian

SEGALA YANG TERKANDUNG , TERKUMPUL DAN TERHIMPUN DI DALAM BLOG INI MERUPAKAN HASIL KERAHAN DAN PERAHAN AIR OTAK PELUKIS SENDIRI.ADALAH DIMAKLUMKAN JUGA SAYA SEBAGAI PENULIS,PELUKIS DAN PEREKA BLOG INI MENGAKU TIDAK PERNAH MENJALANKAN KEGIATAN SEPERTI PLAGIAT, TERGELIAT, MENIRU, MENIPU, MEMFOTOKOPI ATAU MENCURI HASIL KARYA SESIAPA JUA DIDUNIA DAN DI BIMA SAKTI INI.
Segala yang terkandung dan tercerita juga tiada kena mengena dengan sesiapa jua walau sebesar zarah. Kalau terkena jugak saya memohon maaf zahir dan batin serta Selamat Hari Raya.
SEKIAN
IJOI
KARTUNIS BAWAH TANAH