Ijoi Reka: Graphic Department

Jumaat, Januari 01, 2016

Perempuan Itu Memang TUNANG kau tapi dia Awek aku.

Karekter design with adobe illustratorPerubahan itu tidak mustahil, tapi perlu ada keazaman, ada orang berubah sekelip mata ada orang berkelip-kelip mata, ada orang sampai tak berkelip mata.Yang penting keazaman utk berubah dengan izinNya segalanya mungkin. Dipertontonkan sedikit karekter yg bakal mewarnai dunia komik tahun ini, InsyaAllah. Tajuknya kalau tak silap: Perempuan itu memang tunang kau! tapi dia Awek ku. Sebuah kisah yang tragis,sadis dan berkudis hingga meruntun jiwa-jiwa yang membacanya.

 Cerita ini tentang perubahan, Apa yang berubah? Siapa yang berubah? Siapa yang mengubah? Kenapa berubah? Untuk apa berubah? Untuk siapa berubah? Nantikan sahaja kemunculannya itu pun kalau penulis tak berubah fikiran untuk tidak menulisnya, KALAU tiba tiba berubah lain pulak ceritanya nanti,

Sedangkan pasir pun berubah dipukul ombak?Takdir memang tidak boleh diubah kerana ianya telah ditentukan. Tapi kita juga diberi peluang untuk berubah dan pilih hala tuju kita, Siapa kita hari ini adalah apa yang telah kita pilih untuk menjadi.Pilihan di tangan kita, Ketentuan MilikNya.

Ingatlah" Sesungguhnya Allah tidak akan mengubah nasib suatu kaum kecuali kaum itu sendiri yang mengubah apa apa yang pada diri mereka ” (Surah Ar-Rad:11) ...


Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Perhatian

SEGALA YANG TERKANDUNG , TERKUMPUL DAN TERHIMPUN DI DALAM BLOG INI MERUPAKAN HASIL KERAHAN DAN PERAHAN AIR OTAK PELUKIS SENDIRI.ADALAH DIMAKLUMKAN JUGA SAYA SEBAGAI PENULIS,PELUKIS DAN PEREKA BLOG INI MENGAKU TIDAK PERNAH MENJALANKAN KEGIATAN SEPERTI PLAGIAT, TERGELIAT, MENIRU, MENIPU, MEMFOTOKOPI ATAU MENCURI HASIL KARYA SESIAPA JUA DIDUNIA DAN DI BIMA SAKTI INI.
Segala yang terkandung dan tercerita juga tiada kena mengena dengan sesiapa jua walau sebesar zarah. Kalau terkena jugak saya memohon maaf zahir dan batin serta Selamat Hari Raya.
SEKIAN
IJOI
KARTUNIS BAWAH TANAH